Theaterseizoen 2002 - 2003
Home
Home


Wij zijn op zoek naar talent !!
Voel je dat er een wereldberoemde acteur/actrice in je binnenste onrustig op verlossing zit te wachten, of heb je ook wel zin om met licht, geluid of decors te stoeien..., de plons te laten springen of op je vingers te kloppen, klik dan eens op dat knopke hieronder en de eerste stap in je carrière als BB (beroemde burger) is reeds gezet!! Zo makkelijk is dat.
.

Klik hier om wereldberoemd te worden


TSAT(Het Sents Amateurtheater)
brengt voor u op de planken
De heuvels van blauw

Auteur : Dennis Potter
Regie : Chris Blondeel

Engeland 1943. Oorlog of vrede : kinderen spelen en vergeten de ellende waarin de wereld al sinds 1939 wordt gestort. In hun leefwereld is het dreigend conflict wel nooit veraf, het doorspekt hun spel. Het lijkt allemaal onschuldig, maar zoals de auteur zelf in zijn inleiding vermeldt, weten we al lang dat de schijnbaar eenvoudige kinderwereld de duisternis van angsten en agressie kent. Terugkijkend op onze jeugd, trachten we die uit te wissen met misplaatste nostalgie. Het zal je vertederen te kijken naar die ravottende rakkers, die berekend elkaars vriendschap zoeken, tot gekke dingen bereid zijn om in de gunst te komen, hun onvoorspelbare ouders komisch nabootsen. We blijven ook glimlachen als de kleine schepsels elkaar uitsluiten en ongenadig pesten. Soms halen ze de trukendoos boven om macht over de groep te verwerven. Hun speelterrein is het "Forest of Dean", een - hoe kan het anders - mysterieus bos, dat de rijke fantasie van de jongeren nog aanwakkert, met daarachter de heuvels van blauw… Of maken die deel uit van de verbeelding… ? Nog nooit heb je zo'n kans gehad ongemerkt enkele deugnieten te observeren ! Zoek de open plek in het woud van Balgerhoeke !

Parochiaal centrum - Balgerhoeke 180 - 9900 Eeklo vrijdag 21, zaterdag 22, zondag 23 maart vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 maart vrijdag 4, zaterdag 5 april, telkens om 20.00 h

Kaarten : € 7
Reservaties : Lieve Claeys - Moershoofde 2 - 9980 St.-Laureins Tel : 09/379.90.59. e-mail
Een kind voelt dat de wereld om zijn as draait door het verschuiven van een schaduw op de muur.
(D. Potter)


Juryuitslagen


Op 23 maart 2003 namen wij met De Heuvels van Blauw voor het eerst deel aan het Klasseringstornooi 2002-2003 van het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen.
Van de jury kregen wij een uitgebreid verslag, waaruit wij heel wat konden leren en het bood ons ook een nuchtere kijk door derden op onze voorstelling.

Algemene beoordeling
De jury was aangenaam verrast bij de eerste confrontatie met deze vereniging. Aan deze productie is ontzettend hard gewerkt en de groep beschikt over het nodige talent. Tevens straalde de cast een geweldig enthousiasme uit. Zonder problemen een tweede categorie halen bij een eerste deelname is niet aan iedereen gegeven.
Proficiat !!Ook door de jury van Open Doek werden wij bekroond. Martine de Bruycker kreeg een nominatie voor de vrouwelijke hoofdrol die zij vertolkte als Winnie en bovendien kreeg TSAT in Dendermonde de Prijs Enscenering toegekend door Open Doek.
Nominatie Martine.jpg - 36991 Bytes


Voorstelling Heuvels3.jpg - 44562 Bytes