Het 23 ste speeljaar van Theatervreugd:Home
Achter de schermen
Adressen
Nieuws
Vergeet-Me-Nietjeslaan

Auteur - Peter Nichols
Personages:
Frank - Lieven Blondeel
Jonge Frank - RafaŽl De Saeger
Alice - Els De Clercq
Jonge Alice - Martine De Bruycker
Charles - Norbert De Coster
Amy - Rita De Geeter
Bob - Koen Van De Velde
Mister Magic - Luc Eloot
Miss 1940 - Martine De Bruycker

Productie en Regie: Chris Blondeel


Forget-me-not-Lane.

1940. The Battle of Britain woedt in alle hevigheid. Londen gaat gebukt onder de nachtelijke raids van de Messerschmitts.
"Daar heb je ze weer, die rotzakken"

Metrostations en schuilkelders bieden bescherming en allen hopen de volgende dag te halen. 's Anderendaags gaat het leven gewoon verder en moeten gezinnen het zien te redden met wat de rantsoenering hen geeft.
"Als ze voor alle sigarenwinkels in de rij staan"

Met Churchill die het Britse patriotisme aanwakkert en de R.A.F. die de Duitse onoverwinnelijkheid doorzeeft, houden ze de moed erin.
"There will always be an England. And England shall be free.
If England means as much to you. As England means to me."


Frank moet er steeds weer aan terugdenken.
"Bijna al je vrije tijd besteed je aan piekeren over je gemiste kansen."

Wat doe je dan? vluchten in je herinnering en je verleden nostalgisch inkleuren, de oorzaken van zoveel ongenoegen terughalen: De ouders, erotische spelletjes, de kamer met pin-ups, de jazz, militaire dienst, de meiden... bewogen jaren, maar toch zoveel beter dan nu. Ja, zelfs in de oorlog !!
"Luxe moet bij wet verboden worden. Ik haat luxe. In de oorlog konden we heel goed zonder."

Peter Nichols

Peter Nichols werd geboren in 1927 te Bristol. Al heel jong maakte hij kennis met het theater, want op trad hij, samen met zijn moeder, op voor de troepen in Engeland en Singapore.

Na de oorlog bezocht hij de toneelschool en werkte daarna als acteur gedurende vijf jaar bij het gezelschap waar deze toneelopleiding aan verbonden was: de Bristol Old Vic.

Bij gebrek aan succes veranderde hij van beroep, volgde hij een opleiding voor onderwijzeren stond daarna twee jaar in het onderwijs.

In zijn vrije tijd schreef hij televisiespelen en toen de BBC besloot twee ervan te produceren, maakte hij gebruik van de mogelijkheid om met een beurs naar de Arts Council, voor het theater te gaan schrijven.

Grote bekendheid verwierf Nichols met zijn uit 1967 daterende stuk " A day in the death of Joe Egg" (vertaald als: "Uit de dood van Verdomde Lowietje").
Andere stukken van Nichols zijn: "The National Health or Nurse Norton's Affaire", "Hearts of Flowers", "Privates on Parade", "Born in the Gardens", "The Freeway".