Ga naar de inhoud

2003 – De Heuvels van Blauw

Engeland 1943. Oorlog of vrede: kinderen spelen en vergeten de ellende waarin de wereld al sinds 1939 wordt gestort. In hun leefwereld is het dreigend conflict wel nooit veraf, het doorspekt hun spel. Het lijkt allemaal onschuldig, maar zoals de auteur zelf in zijn inleiding vermeldt, weten we al lang dat de schijnbaar eenvoudige kinderwereld de duisternis van angsten en agressie kent. Terugkijkend op onze jeugd, trachten we die uit te wissen met misplaatste nostalgie. Het zal je vertederen te kijken naar die ravottende rakkers, die berekend elkaars vriendschap zoeken, tot gekke dingen bereid zijn om in de gunst te komen, hun onvoorspelbare ouders komisch nabootsen. We blijven ook glimlachen als de kleine schepsels elkaar uitsluiten en ongenadig pesten. Soms halen ze de trukendoos boven om macht over de groep te verwerven. Hun speelterrein is het “Forest of Dean”, een – hoe kan het anders – mysterieus bos, dat de rijke fantasie van de jongeren nog aanwakkert, met daarachter de heuvels van blauw… Of maken die deel uit van de verbeelding…? Nog nooit heb je zo’n kans gehad ongemerkt enkele deugnieten te observeren! Zoek de open plek in het woud van Balgerhoeke! 

AuteurDennis Potter
RegisseurChris Blondeel

Juryuitslagen

Op 23 maart 2003 namen wij met De Heuvels van Blauw voor het eerst deel aan het Klasseringstornooi 2002-2003 van het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen.
Van de jury kregen wij een uitgebreid verslag, waaruit wij heel wat konden leren en het bood ons ook een nuchtere kijk door derden op onze voorstelling.

Algemene beoordeling

De jury was aangenaam verrast bij de eerste confrontatie met deze vereniging. Aan deze productie is ontzettend hard gewerkt en de groep beschikt over het nodige talent. Tevens straalde de cast een geweldig enthousiasme uit. Zonder problemen een tweede categorie halen bij een eerste deelname is niet aan iedereen gegeven.

Ook door de jury van Open Doek werden wij bekroond. Martine de Bruycker kreeg een nominatie voor de vrouwelijke hoofdrol die zij vertolkte als Winnie en bovendien kreeg TSAT in Dendermonde de Prijs Enscenering toegekend door Open Doek. 

Speeldata

vrijdag 21, zaterdag 22, zondag 23 maart
vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 maart
vrijdag 4, zaterdag 5 april
telkens om 20.00 uur in het Parochiaal centrum, Balgerhoeke 180, 9900 Eeklo