Ga naar de inhoud

2006 – Kodazuur

Het verhaal

Jeanette wil met haar man, Robert, een weekje naar het warme zuiden. Hij zou echter liever thuisblijven om ‘de boel in de gaten te houden’. Uiteraard heeft Robert bijbedoelingen.
Door omstandigheden blijft Jeanette echter het appartement binnen en buiten lopen, zeer tegen zijn zin, want hierdoor ziet hij ‘zijn snode plannen’ gedwarsboomd.
Het is echter niet alleen Jeanette die roet in het eten van haar echtgenoot strooit. Een vervelende samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat Robert toch niet dat rustige weekje zal beleven zoals hij het zich had voorgesteld.
Tal van individuen lopen aan en af en zorgen ervoor dat hij zich in allerlei bochten moet wringen om zijn vel te redden. Of dat ook werkelijk lukt moet u zelf komen bekijken in ‘Kodazuur’.
Het stuk is opgebouwd in twee bedrijven met een pauze na het eerste bedrijf.

De auteur

Kodazuur is het eerste avondvullend stuk van de hand van Lieven Blondeel. Het is meteen ook zijn regiedebuut. Lieven is een Sentenaar in hart en nieren en leerde de kneepjes van het toneelvak onder leiding van medestichter Noël Verheecke. Heel wat kneepjes zaten hem eigenlijk al in het bloed want Lieven is de zoon van die andere stichter van ‘den toneelbond’, Antoine Blondeel.
Het eerste stuk waarin Lieven een rol van betekenis had, was de komedie ‘Daar gaat de bruid’. Dit stuk werd door TSAT, toen nog ‘Theatervreugd’, gespeeld in 1990 in de toenmalige parochiezaal van Sint-Laureins. Van dan af vertolkte Lieven elk jaar zijn rol, later onder het regisseurschap van zijn ‘nonkel’ Chris.
Toen de parochiezaal verdween, verhuisde hij mee naar Balgerhoeke om uiteindelijk, sinds vorig jaar, terug ‘thuis te komen’ in het Godshuis. Ook in de wagenspelen die her en der gespeeld werden door TSAT kreeg Lieven steevast een rol.
De laatste jaren zie je hem ook regelmatig opduiken op feestjes, prijsuitreikingen of zelfs als presentator van concerten in een meestal komische gedaante dat veelal aan zijn eigen brein is ontsproten.
Beroepsmatig staat Lieven voltijds voor de klas om de kleinsten van de basisschool het lezen, rekenen en schrijven aan te leren. In het verleden was hij nauw betrokken bij de Chiro, het speelplein en Sente Rock.
Of zijn schrijversdebuut een schot in de roos is moet u zelf beoordelen.

Auteur en regisseurLieven Blondeel
Personages
RobertDirk Mercy
JeanetteRita De Geeter
MirandaTine Van Rie
DirkJordy Haverbeke
VeroniqueCindy Van der Vennet
JimmyLieven Blondeel

Speeldata

  • vrijdag 17 en zaterdag 18 maart om 20 uur en zondag 19 maart om 16.30 uur (matinee-voorstelling, mogelijk in combinatie met brunch in het Godshuis)
  • zaterdag 25 maart om 20 uur en zondag 26 maart om 16.30 u (matinee-voorstelling, mogelijk in combinatie met brunch in het Godshuis),
  • vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april om 20 uur